NaturCare

Idén bakom utvecklingen av NaturCare produkterna är att producera Aloe Vera produkter av bästa möjliga råvaror som passar nordisk hud i nordiska klimatförhållanden.

Största delen av NaturCare produkterna tillverkas i Finland

Produkterna tillverkas huvudsakligen i Finland, vilket gör det enkelt att kommunicera med tillverkarna och vi kan vara säkra på produkternas höga kvalitet.

Vissa av NaturCare produkterna hör till något vi kallar Retro serien. Dessa är långvariga klassiska och mycket omtyckta produkter från NaturCare produktserien, vars sammansättning har varit i princip densamma sedan starten.

De flesta NaturCare produkterna innehåller Aloe Vera,
ACTIValoe™, en certifierad råvara som produceras från
Aloe Barbadensis växtens blad och uppfyller mycket höga internationella kvalitetskriterier. Läs mer om ACTIValoe (länk till Aloe Corps webbplats).

Aloe Vera innehåller mer än 200 olika näringsämnen och föreningar, t.ex. vitaminer, mineraler, antiinflammatoriska och smärtstillande antrakinoner, aminosyror, etc.
​​​​​​​NaturCare produkterna är också pH-balanserade. Produkternas pH-värde är samma som hudens och hårbotten (pH 4,5-5,5), så användningen stör inte den normala syrabasbalansen i huden.NaturCare Sensitive hudvård

Nordisk hud är i allmänhet tunn och känslig, och många upplever klåda eller någon anna slags irritation i huden. Irriterad hud behöver lugnas och stärkas, och inte utsättas för starka ämnen.

NaturCare Sensitive produkterna har skapats för att lugna och sätka nordisk känslig hud. Det finns 6 olika produkter som stöder varandra.

NaturCare Sensitive produkterna har en Aloe Vera bas och inkluderar superbären havtorn och svarta vinbär.

Se mer info i broschyren här.

Havtorn är superbär för hudvård tack vare deras mångsidiga och fräscha innehåll.

Svarta vinbär är mycket effektiva superbär vid behandling av känslig, atopisk eller torr hud.


Probiotiska produkter

Människans hud innehåller naturliga mikrober som skyddar huden mot skadliga bakterier, virus och andra patogener. Om den mikrobiella balansen störs kommer detta att leda till inflammation och synliga tecken på åldrande.

NaturCare produkter som innehåller probiotika upprätthåller den perfekta mikrobiella balansen i huden. Produkterna innehåller även prebiotika, som ger näring åt goda probiotika och därmed bidrar till att bibehålla den långsiktiga effekten av probiotisk behandling. Läs mera här.